ЗЕМЈОТРЕСИ ПОЧУВСТВУВАНИ ВО СТРУМИЧКО И НА БОЖИЌ!

Вчера, на првиот ден од големиот Христијански празник Божиќ во струмичко беа почувствувани два земјотреси и еден на Бадник, ден пред Божиќ. Според европската макросеизмичка скала првиот земјотрес на Бадник е  со јачина од 2,9 степени на длабочина од 2 километри во 23:57 часот, вториот е 2,3 степени според ЕМС во 13:32 часот и третот во 23:20 часот синоќа со јачина од 1,0 степени според европската макросеизмичка скала. Последните два земјотреси се почувствувани вчера.

 

маркетинг


Select
Ознаки: ,