Трајче Ѓоргиев станува „Златно славејче“

На јубилејната прослава од 45 годишното постоење на Златно Славејче на 19,20 и 21 ноември, нашата најмала музичка ѕвезда, Трајче Ѓоргиев ќе ја промовира својата прва песна.  Момчето кое го знае и му се воодушевува веќе цел Балкан, започнува да ја гради својата кариера во родната земја. Златно славејче е македонски музички фестивал за деца основан во 1970 година, организиран од Советот за ...