КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ НА СТРУМИЦА ВО ХАОС – АЛЕКСАНДАР ДОНЕВ ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани сограѓани,   Денес сакаме да Ви предочиме како досегашната локална власт предводена од СДСМ за повеќе од 12 години успеа да упропасти едно јавно претпријатие кое што треба да биде главната артерија за животот во општината.   Во Комуналец моментално работат 422 вработени на неопределено и неколку стотина на договор на определено време. Аналогно на тоа, во истото ...

(ФОТО) Груевски на забава во дискотека во друштво на УМС Струмица

По завршувањето на митингот на плоштадот во Струмица, започна журката на УМС. Младите веднаш по завршувањето на митингот го наполнија познатиот струмички клуб. На местото на забавата дојде и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Младите со аплауз и скандирање го поздравија лидерот Никола Груевски, Претседателот на УМС Владимир Нелоски и претседателот на УМС СТРУМИЦА – Владимир ...

ГРУЕВСКИ СО НОВ ПРОЕКТ ОД СТРУМИЦА: БЕСПЛАТЕН ЗДРАВ ОБРОК ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ДО ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО СИТЕ УЧИЛИШТА

Ќе овозможиме бесплатен здрав оброк за ученици од прво до петто одделение во сите општини каде ќе победи градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ и мнозинство во советот ќе има ВМРО-ДПМНЕ. Со овој проект ќе обезбедиме бесплатен здрав оброк во училиштата. Придобивките се повеќекратни, децата добиваат секојдневно здрава храна значајно за нивното здравје и создавање на добри навики за користење ...

СТРУМИЧАНИ НЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ДОСЕГАШНОТО РАБОТЕЊЕ НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ: МАРЈАН БАЈРАКТАРОВ ВМРО-ДПМНЕ!

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ, ОД СИТЕ ДОСЕГАШНИ СРЕДБИ СО ВАС   – И ВО ГРАДОТ, –  И ВО  НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА,  МОЖАМ ДА КОНСТАТИРАМ:  ВИЕ НЕ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ДОСЕГАШНОТО РАБОТЕЊЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА.  80 ПРОЦЕНТИ ОД ВЕТУВАЊАТА НА СЕГАШНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ  НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАНИ ВО СТРУМИЦА ВЕТУВАА НОВ ПАЗАР ВО СТРУМИЦА ПЛОШТАДОТ СЕ РАСПАЃА JA НЕМА ВЕТЕНАТА ПОДЗЕМНА СООБРАЌАЈНИЦА ГИ НЕМА ...

ЃОРГЕ ЈОВОВ ВМРО-ДПМНЕ: Општината предводена од ВМРО ДПМНЕ ќе работи на збогатување на туристичката понуда!

  Почитувани сограѓани, Имајќи ја предвид големата улога што ја игра туризмот за локал­ниот економски развој, општината предводена од ВМРО ДПМНЕ и  Коалицијата за Подобра Македонија ќе работи на  збогатување на туристичката понуда и на  подигнување на стандардите за квалитет во овој сектор. Во наредниот четиригодишен период ќе ги развиваме и промовираме најразличните видови туризам ...

ДРВОШАНОВ МИТКО ВМРО-ДПМНЕ: ОПШТИНА СТРУМИЦА – ПАРТНЕР НА БИЗНИС СЕКТОРОТ НОВА ЕРА ВО РАЗВОЈОТ НА СТРУМИЧКОТО СТОПАНСТВО!

Почитувани, По победата на Локалните избори, власт на ВМРО ДПМНЕ  ќе биде силно фокусирана на економскиот развој на општината и на подобрување на живтниот стандард на граѓаните. Преку  градење партнерство со бизнис заедницата, ќе ги подобриме условите за работа и развој на постојните правни субјекти, ќе сосдадеме услови за   привлекување на нови странски и домашни инвестиции, а со ...

(ВИДЕО) АЛЕКСАНДАР ДОНЕВ ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА:СДСМ СТРУМИЦА БЕЗ СЕРИОЗЕН ОТЧЕТ ЗА ДОСЕГАШНИОТ МАНДАТ

Почитувани  сограѓани, Моделот  на Современата европска демократија се базира на транспарентност и секоја кампања со искрени намери  започнува со отчет  пред  граѓаните за  сработеното. Како граѓани на Струмица  за жал  немавме можност да  видиме сериозен  отчет  на Општина Струмица  со прецизни  рокови  и финансиска оправданост .  Положена  сметка пред граѓаните  за мандатот ...

ТОМЕ ЛАЗАРОВ ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА: Со победата на 15. Октомври ќе започне нова ера во образованието во Општина Струмица

Почитувани граѓани   Младите и генерациите кои доѓаат по нас се наше најголемо богатство и наш највисок приоритет. Нашите деца заслужуваат подобро образование и многу подобри услови за развој од досегашните.   ВМРО ДПМНЕ во својата програма за локалните избори за учениците предвидува низа проекти и решенија од сите области на образовниот процес кои ќе придонесат за правилен ...

ОК ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА: На денешната прес конференција Даскаловски без нималку срам зборуваше за евентуалните вложувања во спортот ако неговата партија победи на изборите

Почитувани, На денешната прес конференција г-дин Даскаловски без нималку срам зборуваше за евентуалните вложувања во спортот ако неговата партија победи на изборите. Како претседател на ОО СДСМ, Претседател на Советот на Општина Струмица, пратеник во собранието, Даскаловски и СДСМ имаа одврзани раце и безброј шанси да го помогнат спортот во Општина Струмица како од локално така ...

ЕЛИ ПАНОВА ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА: Ќе се реализира акција за пошумување на ридовите над градот Струмица за да се спречи ерозијата на земјиштето и да се намали ризикот од поплави

Почитувани сограѓани, На денешниот прес ќе се осврнеме на програмата на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија во делот на урбанизмот. Просторното и урбанистичкото планирање е исклучително важно за правилен развој на градот и населените места, но и за локалниот  економски развој, посебно во делот на планирање на индустриски и развојни зони. Општината ќе има слух за барањата ...