ПОБЕДА – РАБОТНИЧКИ ВО СТРУМИЦА

Продолжува турата наречена „Победа“ низ цела Македонија. Мечот против Работнички се игра во Струмица Мечот помеѓу Победа и Работнички кој се игра следниот викенд одлучено е да се игра во Струмица. Оваа вест ќе биде потврдена наскоро, а интересна е затоа што тимот на Победа повторно го смени домашниот терен. По Турново, односно Охрид, сега како домаќин ќе биде на Младост во Струмица. ...

Струмица добива градоначалник каков што заслужува: Бајрактаров ќе понуди реални и конкретни проекти

Оралниот хирург Марјан Бајрактаров кој извонредно успешно се снаоѓа и во угостителството, потомок на угледно и почитувано струмичко лекарско семејство, конечно, ако така може да се каже, се кандидираше за прв човек на Општина Струмица од ВМРО-ДПМНЕ. Во разговорот за НетПрес, Бајрактаров ги открива причините поради кои се кандидира за градоначалник, истакнувајќи дека не може да се ...