ОГЛАС: Се продава стан на улица „Ленинова“ во Струмица

Се продава стан на улица „Ленинова“ бр.27 3/23 6 кат, ( 102 m2). Здрадата е со лифт а цената на самиот стан е 55.000 евра. Станот е опремен со кујна, вграден камин, гардеробер и купатилото. Сите оние кои се заинтересирани за подетални информации може да го исконтактираат следниот телефонски број:070 374 241

Голем интерес за проeктот „Купи куќа за млади“ во Струмица

Голем интерес за проектот „Купи куќа за млади“ во Струмица.  Новиот владин проект со кој им се дава можност на младите лица до 35 години по поволни услови да го решат нивното станбено прашање предизвика огромно внимание  во струмичкиот регион. Од подрачната канцеларија велат  дека истата  во просек ја посетуваат по околу стотина лица  дневно кои сакаат да добијат детални информации ...

Во Струмица поголем интерес за купување стан, отколку куќа

Во Струмица има доволна понуда на станови, а и побарувачката е голема, велат од агенциите за недвижности. Таргет групи кои купуваат станови во градот се луѓе од Радовиш, Гевгелија, Кавадарци, Тетово, кои најчесто се на привремена работа во странство. Цената за квадратен метар во централното градско подрачје се движи околу 750 евра, а цената на куќите за кои има помал интерес за купување, ...

Владата преку проекти го решава станбеното прашање за илјадници граѓани

Владата спроведува проекти вредни над 60 милиони евра кои помагаат во решавањето на станбеното прашање на илјадници граѓани од различни целни категории, покажуваат податоците на министерствата за финансии, транспорт и врски и одбрана. Неодамна, Министерството за одбрана го претстави проектот „АРМ – мој вистински дом“, кој е наменет за припадниците на АРМ за решавање на станбеното ...

Се доделуваат комплетно опремени станови за деца без родители

Државата продолжува со доделување на станови за децата без родители и родителска грижа. Од подружницата на Акционерското друштво за стопанисување во Струмица, информираат дека од 12-те доделени станови со Струмица, Гевгелија и Радовиш остануваат  уште неколку. Оттаму апелираат до граѓаните кои спаѓаат во оваа категорија да аплицираат за добивање стан. Заедно со становите се доделува ...

ОГЛАС: Се продава луксузен стан во центарот на Струмица

Се продава ексклузивно опремен нов стан во центарот на Струмица. Станот е веднаш вселив и со чист имотен лист. Има површина од 64m2 и повеќе простории во кои спаѓаат: ходник, купатило, голема дневна соба заедно со трепезарија и кујна, една спална соба и две помали детски соби како и затворен балкон. Станот е делумно опремен со мебел, квалитетни луксузни врати, италијанска керамичка санитарија ...