Советот на општина Струмица ги усвои годишниот извештај и завршната сметка на буџетот за 2017 година

  На денешната осма седница на Советот на општина Струмица беа усвоени кварталниот извештај за извршувањето на буџетот за четвртиот квартал од 2017 година, годишниот извештај на општина Струмица и предлог – завршната сметка на буџетот за 2017 година. Од планираните вкупни приходи во буџетот на општина Струмица 1.124.111. 636 денари, реализирани се 840.784.875 или 75 проценти. Во однос на претходната ...

Прекината шестата седница на Советот на општина Василево

Шестата седница на Советот на општина Василево закажана за денес во 12,00 часот беше прекината уште на самиот почеток пред усвојувањето на дневниот ред.  Причина беше неусогласувањето на ставовите на советничките групи околу дополнувањето на дневниот ред со нова точка со која  се предлага престанок на мандат на член на Советот и верификување на мандат на член на Советот од редовите ...

На шестата седница на Советот на општина Струмица донесени повеќе одлуки во интерес на граѓаните

  Советот на општина Струмица денеска ја одржа шестата седница на која беа донесени повеќе одлуки и решенија во интерес на граѓаните. Градоначалникот Коста Јаневски и членовите на Советот ја покажаа својата хуманост и потврдија дека општина Струмица е општина која што се грижи за сите граѓани усвојувајќи ја предлог одлуката за финансиска помош на Милица и Олга Грнчарови и Георги ...

Граѓаните имаа директна средба со членовите на Советот на општина Струмица

Во салата на Советот на општина Струмица во домот на АРМ се одржа Отворен ден со новите членови на Советот, кој е дел од програмските активности на Центарот на заедницата на општина Струмица во рамките на проектот „Институционална поддршка за 2017 година“, а финансиски овозможен од Фондација Отворено општество – Македонија. Целта на настанот беше да се доближи работата на Советот ...

ГРАЃАНИТЕ НА ДИРЕКТНА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА!

Здружението за локална демократија ЦЕНТАР НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА Струмица Ве поканува на настан „Отворен ден со новите членови на Советот на општина Струмица“ на 18.12.2017 г. (понеделник) со почеток во 18 часот во Сала на Совет, во Дом на АРМ – Струмица. Оваа активност е во соработка со Советот на општина Струмица и општинската администрација, а е дел од програмските активности ...

Советот на општина Струмица ја одржа четвртата седница

Советот на општина Струмица денеска ја одржа четвртата седница. Иако од политички причини, советниците од ВМРО ДПМНЕ ја напуштија седницата, на истата беа усвоени повеќе предлог одлуки, решенија, извештаи и програми. Беа усвоени Извештајот за работата на Општинската изборна комисија – Струмица за организација и спроведување на Локалните избори 2017 година, за периодот август – ...

ВМРО-ДПМНЕ-СТРУМИЦА ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ!

Во знак на протест поради притворањето на 36 лица за упадот во Собранието на Република Македонија кој се случи на 27 април годинава, ВМРО-ДПМНЕ денеска ја напушти седницата на Советот на општина Струмица.  

Закажана 3-та Седница на Советот на општина Василево

На 05.12.2017 година, вторник, со почеток во 12,30 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи 3-та седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Измени и дополнување на Годишната програма за работа на ООУ„Гоце Делчев“, Василево. Извештај за работата на ОИК Василево за рализација на локалните избори 2017 година за период од 23.08.2017 до 15.10.2017 година. Финансиски извештај за ...

Советот на општина Струмица ја одржа првата конститутивна седница

Марјан Даскаловски е избран за претседател на Советот на општина Струмица на првата конститутивна седница која што се одржа денеска во домот на АРМ. Изборот се изврши по верификацијата на мандатот на членовите на Советот и давањето на свечената заклетва, а седницата до изборот на Даскаловски за претседател, ја водеше највозрасниот член на Советот, Нада Бајрактарова. На првата конститутивна ...

ПО ТРЕТ ПАТ МАРЈАН ДАСКАЛОВСКИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

По трет пат Марјан Даскаловски е избран за претседател на Советот на општина Струмица. Колегите-советници од владеачката коалиција на СДСМ едногласно глазаа за Даскалов, а пак советниците од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ го предложија Александар Донев.