На четвртата седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион донесени се повеќе значајни одлуки

Советот за развој на Југоисточниот плански регион ја одржа четвртата редовна седница во просториите на Советот на општина Валандово. На оваа седница се разговараше за повеќе теми од интерес на регионот и се донесоа неколку значајни одлуки. Градоначалниците ги усвоија годишниот извештај за работата на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион за 2017 година, годишниот извештај ...

Прекината шестата седница на Советот на општина Василево

Шестата седница на Советот на општина Василево закажана за денес во 12,00 часот беше прекината уште на самиот почеток пред усвојувањето на дневниот ред.  Причина беше неусогласувањето на ставовите на советничките групи околу дополнувањето на дневниот ред со нова точка со која  се предлага престанок на мандат на член на Советот и верификување на мандат на член на Советот од редовите ...

На шестата седница на Советот на општина Струмица донесени повеќе одлуки во интерес на граѓаните

  Советот на општина Струмица денеска ја одржа шестата седница на која беа донесени повеќе одлуки и решенија во интерес на граѓаните. Градоначалникот Коста Јаневски и членовите на Советот ја покажаа својата хуманост и потврдија дека општина Струмица е општина која што се грижи за сите граѓани усвојувајќи ја предлог одлуката за финансиска помош на Милица и Олга Грнчарови и Георги ...

Советот на општина Струмица ќе ја одржи шестата седница на 30 јануари!

  Советот на општина Струмица ќе ја одржи шестата седница на 30 јануари со почеток во 11 часот се одржи во Домот на АРМ во Струмица со следниот Д н е в е н р е д: 1. Предлог – Одлука за утврдување на приоритет на Проект за “Изградба на техничка документација за изградба на мост и реконструкција на пат од 300 метри на патниот правец с. Просениково – с. Сарај“; 2. Предлог – Одлука за ...

Со свечена седница на Советот, општина Василево го одбележа 16-ти Декември – денот на своето основање и 21 година постоење и развој.

  Свои обраќања имаа претседателот на општинскиот Совет, Крсте Панев и градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев. Градоначалникот Марјан Јанев изрази целосна подготвеност да се соочи со сите предизвици што ги носи градоначалничката функција и покрај долгот од 70. 000.000,00 денари што го наследи од својот претходник Ванчо Стојанов. Гости на свечената седница беа и градоначалниците ...

СТРУЧНИТЕ НАСТАВНИЦИ И РАКОВОДНИ КАДРИ ОД ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИТЕ, МАШИНСКИТЕ И СООБРАЌАЈНИТЕ УЧИЛИШТА ОДРЖАА СЕДНИЦА ВО СТРУМИЦА!

Вчера, во просториите на СОУ „НИКОЛА КАРЕВ“-СТРУМИЦА  беше одржана седница на Собранието на здружението на стручни наставници и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта. На седницата беше презентиран извештајот од одржаните 36 Државни натпревари, како и презентација на web-страната на здружението. Советниците од ЦСОО за соодветните струки ги информираа ...

МАРЈАН ДАСКАЛОВСКИ ДАЛИ ТЕПАЊЕТО НА ПРАТЕНИЦИ Е ПАТРИОТИЗАМ?

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ денеска ја напуштија работата на 4-та седница на Советот на општина Струмица, во знак на, како што рекоа поддршка и солидарност со притворените за настаните од 27 април во Собранието на РМ. – Сакам да прашам дали насилното влегување во Собранието, тепањето на пратениците и присутните новинари е патриотизам? Дали треба тие да се солидаризираат и во нивна чест ...

АЛЕКСАНДАР ДОНЕВ: ЈА НАПУШТАМЕ СЕДНИЦАТА ПОРАДИ НАШИТЕ БРАЌА МАКЕДОНЦИ И СЕСТРИ КОИ СЕ НЕПРАВЕДНО ПРИТВОРЕНИ!

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ денеска ја напуштија работата на 4-та седница на Советот на општина Струмица, во знак на, како што рекоа поддршка и солидарност со притворените за настаните од 27 април во Собранието на РМ. – Во чест и поддршка, солидарност на нашите родољубиви браќа Македонци и сестри и мајки и татковци, родители, уставобранители на Македонија кои се неправедно обвинети и притворени ...

Советот на општина Струмица ја одржа четвртата седница

Советот на општина Струмица денеска ја одржа четвртата седница. Иако од политички причини, советниците од ВМРО ДПМНЕ ја напуштија седницата, на истата беа усвоени повеќе предлог одлуки, решенија, извештаи и програми. Беа усвоени Извештајот за работата на Општинската изборна комисија – Струмица за организација и спроведување на Локалните избори 2017 година, за периодот август – ...

Закажана 3-та Седница на Советот на општина Василево

На 05.12.2017 година, вторник, со почеток во 12,30 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи 3-та седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Измени и дополнување на Годишната програма за работа на ООУ„Гоце Делчев“, Василево. Извештај за работата на ОИК Василево за рализација на локалните избори 2017 година за период од 23.08.2017 до 15.10.2017 година. Финансиски извештај за ...