Пет предлози за книги од струмички автори кои ќе Ве згреат оваа зима

Не е лоша идеја вишокот од време во екот на претстојните празници да го поминете читајќи некоја квалитетна книга. Книгите го релаксираат, но истовремено и „тренираат“ мозокот, но важна е и нивната содржина. Нашиот тим состави список од книги, напишани од наши сограѓани, струмичани, кои вреди да се прочитат. Списокот погледнете го во продолжение. Романите „Дно“ и „Дрво без корен“ ...

Пред преполна сала промовиран ,,Сети се, да ме заборавиш” на Марија Јова

Вечерва во домот на АРМ пред струмичани своја промоција имаше писателката Марија Јовевска која твори под псевдонимот Марија Јова. Марија пред преполната сала го промовираше својот роман ,,Сети се. да ме заборавиш”. На промоцијата збор земаа професорките  по македонски литературен јазик Олга Хаџиева, Ана Витанова Рингачева и Фросина Милева која е и лектор на романот. Ана Ќофтарова ...