Туристичкиот комплекс „Бела Вода“ – Рај на земјата

Сите ние постојано велиме дека Македонија е прекрасна, но голем број од нас, всушност, не ја виделе таа убавина со свои очи. Затоа треба да се искористи секој слободен момент и убавото време и да се организира незаборавна еднодневна екскурзија или еден викенд за нас и за нашите најблиски на место каде што не сме биле никогаш досега. На тој начин барем малку подобро ќе ја запознаеме Македонија ...

ОГЛАС: Се продава стан на улица „Ленинова“ во Струмица

Се продава стан на улица „Ленинова“ бр.27 3/23 6 кат, ( 102 m2). Здрадата е со лифт а цената на самиот стан е 55.000 евра. Станот е опремен со кујна, вграден камин, гардеробер и купатилото. Сите оние кои се заинтересирани за подетални информации може да го исконтактираат следниот телефонски број:070 374 241

Изложба на фотографии во Струмица во рамки на кампањата „Будење“

Две мајки хероини: едната е Анче Туфекчиева, мајка на девојче со даунов синдром, основач и член на Здружението „Вера“ од Струмица – здружение за помош и поддршка на лица со пречки во развој, другата хероина е Даниела Мирческа, мајка на дете со ретка болест и регионален координатор на „Ресурсен центар за помош и поддршка на родители на деца со пречки во развој“; заедно со Ирена Мила ...

Егзотични и еуфорични фотографии го најавуваат струмичкиот карневал

Во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица, на 10 март 2016 година (четврток), со почеток во 19 часот, здружението „Евро – визија“ ќе ја отвори осмата групна изложба на фотографии, која официјално се случува секоја година за време на карневалските денови во Струмица. По претходно објавен конкурс, на кој се пријавија 30-тина фотографи со повеќе од 200 фотографии, дел од истите ќе бидат застапени ...

Отворена изложбата на фотографии од Зоја Наскова

Во НУЦК „Антон Панов“ се отвори изложбата на фотографии од Зоја Наскова насловена како „Барајќи светлина – фотографии од моите патувања“. Иако не беше во огромен број струмичката публика беше восхитена од нејзините дела, парчиња впечатоци и одблесоци „украдени“ од светот и пренесени овде. Вредни за да го задоволат секое критичко, уметничко око. „Иако нè нема многу по ...

Ексклузивни фотографии од сетот на „Златната петорка“ во Струмица

Поставена е втората локација, односно сетот за снимањето на најновиот македонски филм во режија на Горан Тренчовски – „Златна петорка“. Асфалтот беше посипан со песок, се постави знамето на поранешна република Југославија, стари автомобили и буриња, сè со цел да се постигне автентична атмосфера која ќе ги долови случувањата и периодот за кој станува збор во филмот. Тимот на Струмица ...

„Барајќи светлина – фотографии од моите патувања“ – изложба на фотографии од Зоја Наскова

Зоја Наскова го набљудува светот низ фотографскиот објектив веќе повеќе години. Често патува и истражува, приватно и професионално, и посебно задоволство е да се понесат впечатоците и новите видици преку фотографски отпечатоци. Светлината и боите на животот маѓепсуваат каде и да сте, и во своите фотографии Зоја се стреми да ја долови радоста која зрачи околу нас. Зоја ги има изложено ...

Изложба на фотографии и поетско претставување на Јоханес Беилхарц во Струмица

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ со огромно задоволство и чест го најавува гостувањето на Јоханес Беилхарц, писател, поет, преведувач, сликар и фотограф од Германија, кој во моментот живее и работи во Рим, Италија. Ова е уште еден од серијата настани кои имаат за цел промоција на автори од светот кои го заслужуваат вниманието ...

Фоторепортерот на Струмица Денес учествуваше на изложбата „Фотографи од целиот свет“

По неколку недели напорна работа во галеријата „Лајт невер вејтс“ (Light Never Waits), која се наоѓа во центарот на Струмица, беше отворена излбожата: „Фотографи од целиот свет“, на која, се презентираа меѓународни  фотографи со свои фотографии  од различни места во светот.  Горан и Васко со својот музички перформанс придонесоа за „загравање“ на атмосверата. Меѓу фотографите од 11 земји, ...

Арт Продукција – Новите принципи во семејната и свадбената фотографија

Откога е измислена фотографијата има значајна улога во животите на луѓето. Со напредокот на дигиталната технологија , интернетот и со феноменот на социјалните мрежи фотографијата досега зазема невидена распространетост на глобално ниво. Фотографската индустрија за да го одржи квалитетот непрестано воведува новини и трендовите во комерцијалната фотографија брзо се менуваат. Дечките ...