Струмичани на ,,дното” во државата по култура за посета на театар и уметност

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот 2016/2017 година, во струмичкиот театар се изведени 11 дела кои се играни во 65 претстави. Овие избедби се погледнати од 9669 посетители. Според бројот на посетите Струмица е на самото дно по бројот на посетители на театарски претсетави во Државата, односно од 12 поголеми општини Струмица е на 10то место. Зад Струмица од градовите ...

Пет предлози за книги од струмички автори кои ќе Ве згреат оваа зима

Не е лоша идеја вишокот од време во екот на претстојните празници да го поминете читајќи некоја квалитетна книга. Книгите го релаксираат, но истовремено и „тренираат“ мозокот, но важна е и нивната содржина. Нашиот тим состави список од книги, напишани од наши сограѓани, струмичани, кои вреди да се прочитат. Списокот погледнете го во продолжение. Романите „Дно“ и „Дрво без корен“ ...