Отпадот во Струмица завршува на улица – дивите депонии никнуваат насекаде

Наместо во контејнерите или локациите предвидени за тоа голем дел од отпадот во Струмица завршува на улица.   Диви депонии никнуваат насекаде, а се фрла се и сешто, од растителен отпад  па  до градежен шут.  И покрај тоа што јавното комунално претпријатие  секојдневно го собира отпадот, организира големи еколошки акции,  овој проблем останува еден од најгорливите.    Од Комуналец ...

Се чистат дивите депонии во Градско Балдовци

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започнаа уште една вонредна акција за чистење на дивите депонии во населените места. Денеска се чистат дивите депонии во населеното место Градско Балдовци, покрај реката Тркања кај фудбалското игралиште. Според Бранко Горѓиев, раководител на единицата „Чистота“ во ЈПКД „Комуналец“, станува збор за депонии ...

(ФОТО) ГРАЃАНИТЕ РЕАГИРААТ: Улицата „Мара Минанова“ станува депонија!

Граѓаните од улицата „Мара Минанова“ преку нашиот портал апелираат до надлежните депонијата што на нивната улица од ден на ден се повеќе се зголемува во најбрзо време да биде исчистена. Инаку како што велат тие, минатата година надлежните им ветиле дека улицата „Мара Минанова“ ќе биде завршена и направена тоа сепак не се случило и улицата станала депонија. Во изјава за нашиот портал ...

Жителите на Вељуса реагираат поради дивата депонија, општина Струмица не презема ништо

Дивите депонии околу Вељуса се појавуваат секојдневно, купишта со смет може да се сретнат насекаде и во селото, а надлежните не преземаат ништо. За ваквата состојба денеска реагираа група граѓни од селото Вељуса кои велат дека и покрај нивните апели и барања до општина Струмица досега не било преземено ништо. Велат нивното населено место било едно од ретките во општината во кое не ...

„Комуналец“ ја отстранува депонијата кај населеното место Водоча

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ почна со есенското расчистување на дивите депонии во градот и населените места. Акцијата стартуваше на 11 септември на локација кај населеното место Водоча од каде досега е собрано над 200 метри кубни отпад, најголем дел органски. – Откако ќе завршиме тука, ќе продолжиме на две локации на патот Струмица – Валандово, едната ...

Се чистеше депонија во Босилово

Денеска екипа на ЈПКД „Огражден“ – Босилово со сопствената градежна механизација работеше на расчистување и уредување на прифатилиштето за комунален отпад во атарот на с. Босилово.

Се чистеше комуналниот отпад во село Босилово

Вчера екипа на ЈПКД „Огражден“ – Босилово со сопствената градежна механизација работеше на расчистување и уредување на прифатилиштето за комунален отпад во атарот на с.Босилово.

ЈПКД „Комуна“ Ново Село ја санираше дивата депонија на влезот од Сушица

ЈПКД „Комуна“ Ново Село во соработка со општина Ново Село ја санираше дивата депонија на влезот од Сушица. – „ Претходно ЈПКД „Комуна” Ново Село ја санираше дивата депонија која се наоѓа на патниот правец Смолари – Дражево, како и дивата депонија во Мокрино. Наредна депонија, која ќе ја санира ЈПКД „Комуна” Ново Село е дивата депонија која се наоѓа на Самоилово“ – ...

Општина Босилово отстрани дива депонија

Денес градежната механизација на ЈПКД „Огражден„ – Босилово беше ангажирана во атарот на населеното место Моноспитово. Се изврши расчистување на теренот од насобраниот комунален отпад непосредно до локалниот пат што води спрема населеното место Банско.