Струмица Денес по Македонија високо котира и во Бугарија и Словенија

Бројот на читатели на Струмица Денес од ден на ден се повеќе и повеќе се зголемува. За нас посебно е значаен фактот што тие читатели се припадници на различни целни групи и со различни интереси од кои постојано добиваме коментари и сугестии што ни овозможува прецизност во креирањето на содржините.

Струмица Денес според интернет мерачите спаѓа меѓу стоте најчитина поратали во Македонија, а интресно е дека високо котира и во соседна Република Бугарија т.е спаѓа меѓу 1000 најчитани сајтови во Бугарија, земја која има повеќе од 7 милиони жители и околу 15000 рангирани сајтови.

Гледано според градови Струмица Денес е најчитана во градовите Петрич, Сандански, Благоевград, Перник, Дупница па се до Софија. Посетата од соседната земја се должи на добрата празентација и понуда кои ги нуди нашиот град, а жителите на Бугарија често ги ја посетуваа струмица, пред се поради економски и туристички причини.

Забележително место Струмица Денес зазема и во Словенија.

Сајтот е читан од  ,,нашинци” во Италија, Германија, Шведска, Норвешка, САД, Швајцарија и сите соседни земји на Балканот. Најголем број на посети на сајтот Струмица Денес после Македонија имало од Бугарија, а веднаш после неа се Германија, Италија и Словенија.

Google Analytics e бесплатен сервис на компанијата Гугл создаден за водење статистика на посетата на веб сајтот. На корисниците им се овозможени статистички прикази на посетите според изворот, пребарувачот, детали за посетителите како географска локација, јазикот кој го користат, веб прелистувачот и уште многу други податоци за сопственикот на сајтот. Од постојаното следење на тие податоци забележително е дека кругот на нашите постојани читатели се зголемува и во влиските градови во соседна Бугарија што отвора и простор за нови маркетинг пазари.

Бројот на читатели на Струмица Денес од ден на ден се повеќе и повеќе се зголемува. За нас посебно е значаен фактот што тие читатели се припадници на различни целни групи и со различни интереси од кои постојано добиваме коментари и сугестии што ни овозможува прецизност во креирањето на содржините. Во однос на податоците за публиката дојдовме до интересни факти за географската положба на читателите преку Google Analytics.

Google Analytics e бесплатен сервис на компанијата Гугл создаден за водење статистика на посетата на веб сајтот. На корисниците им се овозможени статистички прикази на посетите според изворот, пребарувачот, детали за посетителите како географска локација, јазикот кој го користат, веб прелистувачот и уште многу други податоци за сопственикот на сајтот.

 

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,