(ВИДЕО) „По патот на песната“ – нов проект на маестро Џорлев

3

Познатиот македонски музичар, виолинист, вокален изведувач, инструменталист, професор и директор на Танец – Ансамбл за народни игри и песни на Македонија. Синот на великанот на македонската народна песна Наско Џорлев, струмичанецот Зоран Џорлев. Човекот со богата кариера неодамна започна со снимање на неговиот нов проект „По патот на песната“. 

13392251_1216855528326068_8952145162714252037_o

2

Улица Македонија го најави вљубеникот и промоторот на македонската изворна песна маестро Зоран Џорлев, заедно со неговиот син Наско Џорлев и внуците Олгица и Огнен Здравковски. Еве како течеа подготовките:

маркетинг


Select