Коледарите во Струмица го најавуваат Христовото раѓање

koledari (6)

Струмичките коледари вечерва почнаа со најавувањето на Христовото раѓање. На големиот христијански празник Бадник, малите деца одат по домовите во соседството, чукаат на вратите и пеат коледарски песни. Според традицијата, домаќините за тоа ги наградуваат со колачи, костени, ореви, јаболка и ситни пари.

koledari (1)

koledari (2)

koledari (3)

koledari (4)

koledari (5)

Вторник е Бадник, а во среда е Божик. Радост и убава мисла за уште поубава година. Денови кои се поминуваат со семејството, со најблиските, денови на радост и убави мисли.

маркетинг


Select
Ознаки: , ,