Католичките верници вечер слават Бадник, утре Божиќ

1

Католичките верници кои времето го сметаат по Грегоријанскиот календар денеска го слават Бадник, во пресрет на Божик, раѓањето на Исус Христос. На 24 декември, во пресрет на рождеството христово, се почитуваат строгите пости. Верниците, традиционално, постите ги завршуваат со појавата на првата вечерна ѕвезда на небото, а потоа во храмовите почнува свечената рождествена литургија.

маркетинг


Select
Ознаки: , ,