(ВИДЕО) Јаневски: Општина Струмица има позитивни искуства во искористувањето средства од европските фондови

Од Струмица денеска започна информативната кампања за Вториот повик за поднесување на проектни предлози на Interreg – ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија 2014-2020 за потенцијалните кандидати на територијата на Република Македонија. ,,Општина Струмица има позитивни искуства во искористувањето средства од европските фондови” – изјави градоначалникот ...

Министерот за локална самоуправа Фазлиу на информативен ден во Струмица

Од Струмица денеска започна информативната кампања за Вториот повик за поднесување на проектни предлози на Interreg – ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија 2014-2020 за потенцијалните кандидати на територијата на Република Македонија. Во хотелот „Вила парк“, а во организација на Министерството за локална самоуправа и Заедничкиот секретаријат на Програмата ...

(ФОТО) Мото трките во минатото на Струмица

Малкумина знаат дека во минатото овде во Струмица се одржувале на далеку познатите мото трки. Но за жал по распаѓањето на Југославија се распаднале и тие. Уживајте во изборот на фотографии, па можеби некој од постарите генерации ќе се пронајде на некој од моторите.

Преку „Систем 48“ решени 1.676 проблеми на граѓаните во 2017 година

Преку општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ во минатата 2017 година биле решени 1.676 проблеми од вкупно 1.803 пријави. Останатите 127 пријави се во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа. Најголем број од пријавите доставени до „Систем 48“ се од областа на уличното осветлување 1.278, од областа на собирање смет 191, водовод ...

ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СТРУМИЦА ЌЕ ДОБИЕ НАЈСОВРЕМЕНО СЕНЗОРНО ОСВЕТЛУВАЊЕ!

Градскиот парк во Струмица ќе добие најсовремено сензорно осветлување. Според изјавата на градоначалникот Јаневски, станува збор за вкупно 96 светлосни позиции кои ќе работат на принципот на „паметно осветлување“ кое функционира со сензори. На тој начин, во одреден дел од паркот интензитетот на светлина ќе се намалува во доцните вечерни часови, а при појава на посетители осветлувањето ...

Новогодишното обраќање на градоначалникот Коста Јаневски

Градоначалникот на Општина Струмица, Коста Јаневски, во своето новогодишно обраќање посака ведра мисла, спокој и успех. Тој истакна дека изминатава година имаше и убави и помалку убави моменти, а без разлика кој како ги доживеал и со што се соочил, сите случувања да бидат заеднички патоказ кон изнаоѓање на вистинските вредности. „Ноќта што е пред нас поминете ја со најблиските, со ...

Новогодишната ноќ градоначалникот Јаневски ја заврши со штитениците од Заводот во Банско

По посетата на дежурните служби и првото родено бебе во струмичката болница, градоначалникот Коста Јаневски со соработниците, новогодишната ноќ ја заврши со штитениците од Заводот во Банско. Во пријатна и опуштена новогодишна атмосфера си разменија пригодни подароци и си посакаа пријателството да продолжи и во Новата година, а таа да биде исполнета со здравје, радост, благосостојба ...

Градоначалникот Јаневски го посети првороденото бебе во Новата година во струмичката болница

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, ноќеска го посети првото бебе родено на самиот почеток на Новата година во струмичката болница. Му подари штедна книшка со 20 илјади денари и му посака да биде живо и здраво, да расте големо, среќно и весело, да биде вреден граѓанин на Општината и од мало да се учи да штеди. Бебето е машко, втора рожба на Сања Христова од селото Дабиле. ...

Градоначалникот Јаневски им ја честиташе Новата година на дежурните служби во новогодишната ноќ

По честитките со своето семејство, градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски со соработниците, првите часови од Новата 2018 година ги помина во посета на дежурните служби во градот информирајќи се за нивната работа во новогодишната ноќ. Подарувајќи им пригодни подароци од името на општина Струмица, мирна работна ноќ и многу здравје, успех, благосостојба, лична и семејна среќа ...