(ВИДЕО) „Време и невреме“ – нова песна на Роберт Вукелиќ

1

Еден од поомилените пејчи на македонската поп-сцена Роберт Вукелиќ, послем долга пауза од 9 години , денеска во етерот ја пушти неговата најнова песна насловена : „Време и Невреме “, за кој сними и преубав видеозапис.

Музиката и Аранжманот се дело на Ристо Апостолов , а текстот е на Роберт Вукелиќ.
Спотот е снимен во Скопје , во продукција на „ДЕОСОЛ ДООЕЛ “ режија и монтажа.

– Песната по стилот е Рок фазон и звучи певливо и заразно .
Верувам дека послем толку време и пауза ќе дадам нешто свое и поразлично. Зошто не се доживувам како пејач , за мене Музиката е уметност а секој кој сака да постигне вистински успех треба да е Уметник и свој . Тоа е мојот став иако се разбира е субјективно моето мислење хе хе ….

– Идејата за оваа песна е поодамна ,иако полека ја работевме .И мислам дека сега е вистинскиот момент за неа пред летото . Сите мои чувства се искрени пеејќи ги во оваа песна, која е приказна за двајца вљубени, за две личности кои се борат и сакаат . Верувам дека е со добра порака баш во овој период и време кај нас , и очекувам дека и на помладите и на постарите ќе им се доапдне вели – Роберт .

И за крај со задоволство погледнете го видео записот и слушнете ја песната на Роберт Вукелиќ , а оние кои сакаат може и да ја симнат на следниот линк: https://www.sendspace.com/file/sdv27x

маркетинг


Select