(ФОТО) Велики Петок во храмот Св. „Кирил и Методиј“

Денес е Велики Петок, денот на Христовите страданија кои се случувале доцна во ноќта по полноќ. Токму денес со почеток во 11:00 часот беше изнесувањето на Светата Плаштаница во Свети Кирил и Методиј во Струмица. Светото Оплакување пак и Погребението ќе бидат со почеток во 19:00 во истиот храм. Вчера вечер црквата ги отслужи 12-те Евангелија, со кои се одбележува Тајната Вечера, предавството. Струмица Денес ви пренесува преку фотографии ви ја пренесува атмосферата во храмот Св „Кирил и Методиј“.

IMG_9914

IMG_9915

IMG_9924

IMG_9925

IMG_9927

IMG_9934

IMG_9939

IMG_9940

IMG_9941

IMG_9945

IMG_9946

IMG_9953

IMG_9958

IMG_9970

IMG_9963

IMG_9955

ФОТО: Столе Ангелов

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,