(ФОТО) Спомен Костурницата во Струмица ја изеде забот на времето и негрижата

Спомен Костурницата во Струмица која се наоѓа на ридот Самораница, на надморска височина од 327 метри претставува нем сведок за почитта и незаборавот кон животот и делото на загинатите борци на НОВ. Сместена е во стариот дел од градот, во изолирана и пријатна атмосфера, распрегната меѓу минатото и иднината цели кон давање показ на незаборавот на една од многуте наши историски светлини. ...

(ФОТО) Вандали повторно искршиле жардинерии на градскиот плоштад

Жардинериите поставени на плоштадот „Гоце Делчев“ ноќеска повторно биле мета на вандалско однесување од страна несовесни граѓани. Овој вандалски чин е пријавен во полицијата, а се случува по трет пат во период од две недели. Општина Струмица и Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ го осудуваат вандалското однесување и апелираат до граѓаните да престанат со уништувањето ...

ВАНДАЛИЗМОТ ПРОДОЛЖУВА И НА ЛЕБЛЕБИЏИСКАТА УЛИЦА ВО СТРУМИЦА!

Вандалите во Струмица продолжуваат со уништување на урбана опрема. Синоќа на позната „Леблебеџиска“ улица засега непознати сторители ја искинале опремата за новогодишно украсување. По неа мавале со празни гајби од пијалок и успеале да искинат значителен дел од украсните светилки. За една седмица ова е трет чин на вандалско однесување во центарот на градот. Претходно во два наврати ...

Зошто служат сообраќајните знаци во Струмица?

На порталот МОТИКА повторно се најде фотографија од Струмица каде се гледа несовесното однесување на некои граѓани кои сообраќајниот знак е искршен и оставен врз една од кантите а вандализмот во Струмица овие денови е доста присутен…

Вандализмот повторно присутен во градскиот парк

Клупите во струмичкиот градки парк уште еднаш станаа мета на вандализам од страна на непознати сторители. Како што може да се види по направените слики, една од клупите е целосно искршена. Ова не е првпат да се уништуваат јавните добра и покрај бројните укажувања од страна на надлежните.