,,Ентузијаст” го организира планинарскиот марш ,,Ванчо Атанасов”

ПАОК ”ЕНТУЗИЈАСТ” Струмица го организира деветнаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ 2018,,кој ќе се одржи на ден 15.04.2018г. (Недела)на планината Беласица.Ве покануваме да земате учество на истиот по следната маршута: Тргнување од стара автобуска-Зградата на Телеком -Поштата Струмица во 7,00 часот.Село Костурино 8,00часот тргнување на учесниците ...

Меморијален Марш ВАНЧО АТАНАСОВ – Беласица 1160 мнв

П.А.О.К. Ентузијаст Струмица го организира седумнаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” 2016,,koj ќе се одржи на ден 10.04.2016 г. (Недела) на планината Беласица. Ве покануваме да земете учество на истиот по следната маршута. Тргнување од старата автобуска станица – зградата на телеком – пошта во 7,оо часот. Организиран превоз до Село Костурино.Тргнување ...

ФОТОГАЛЕРИЈА: Над двеста планинари на маршот „Ванчо Атанасов“

Во неделата, 5. април, според годишната програма на активности ПАОК „Ентузијаст“ – Струмица успешно реализираше две активности: Првата активност: по шеснаесетти пат го организираше Меморијалниот планианрски марш „Ванчо Атанасов – 2015“ на планината Беласица со учество на околу 200 планинари од: Гостивар, Скопје, Велес, Крива Паланка, Гевгелија, Валандово и Струмица. Сите планинари ...

ПАОК Ентузијаст го организира 16-от меморијален марш Ванчо Атанасов

ПАОК „Ентузијаст“ – Струмица го организира шеснаесеттиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш „Ванчо Атанасов 2015“, кој ќе се одржи на 5.4. 2015 година, недела, на планината Беласица.   Тргнувањето е од стара автобуска, пред зградата на Телеком, во 7:00 часот. Должнината на патекате е  22 километри, а поминува преку: Костурино, Ормални, Ќучук чешма, Планинска куќа Дедо ...