(ФОТО) Новиот Едукативен центар „АКАДЕМИКА“ ги започна уписите за претстојната учебна 2017/2018 година

Новиот Едукативен центар за математика, физика, хемија,странски јазици и оделенска настава „АКАДЕМИKА“ ги започна уписите за престојната 2017/2018 година, и веднаш уште од самиот старт со најдобра понуда во градот за сите заинтересирани граѓани! -Јазични курсеви (англиски, германски, италијански, француски, шпански, турски, македонски за странски), за деца од предучилишна возраст(3-6) години, ...

Заврши пријавувањето и запишувањето во августовскиот уписен рок во трите средни општински училишта, слободни уште 406 места

Во трите средни општински училишта во Струмица заврши пријавувањето и запишувањето на учениците во прва година за учебната 2017/2018 година во августовскиот уписен рок. Според официјалните податоци добиени од училиштата, во августовскиот рок се запишани 94 ученика, кои ги исполниле критериумите согласно објавениот конкурс. Во СОУУД „Димитар Влахов“, се запишале вкупно 6 ученици, а останати ...

Денеска започна запишувањето во средните училишта за новата учебна година

Во трите средни општински училишта денеска започна запишувањето на учениците во прва година во учебната 2017/2018 година. Завршените осмооделенци кои одлучија своето образование да го продолжат во едно од трите средни училишта пријавувањето го започнаа од 8 часот, а освен денеска, истото може да се врши и во текот на утрешниот ден од 8 до 15 часот. Резултатите од првото пријавување и запишување ...

Новата учебна година во општина Струмица со 550 првачиња. Во средните училишта нови 76 запишани ученици во прва година

На три дена пред почетокот на учебната 2016/2017 година, Одделението за образование при Општина Струмица, излезе со бројки за запишани ученици во прво одделение во основното образование и за запишаните ученици во прва година во трите средни училишта. На први септември за првпат во училишните клупи ќе седнат 550 провооделенци, од кои 451 во деветте основни општински училишта и 99 во петнаесетте ...

Центарот за странски јазици ,,ЛИНГВА НОВА’’ ги започна уписите за претстојната учебна 2016/2017 година

Јазични курсеви за сите возрасти! Започнуваме со БЕСПЛАТНИ ПОДГОТВИТЕЛНИ ЧАСОВИ од 19-ти септември! Учете странски јазици во единствениот акредитиран центар за странски јазици во Струмица и југоисточна Македонија. Изберете го најдоброто за Вас или Вашите деца! Пријавете се, Ве очекуваме! Tел.070/394-544, 034/323-771 Лок. Народна Техника Постоиме за Вас, да Ви помогнеме да го разберете светот! – ...

По првото пријавување и запишување останати се 867 слободни места во трите средни училишта

Во трите средни општински училишта во Струмица заврши првото пријавување и запишување на учениците во прва годна за новата 2016/2017 учебна година во јунскиот уписен рок. Според официјалните податоци добиени од училиштата, во првото пријавување запишани се вкупно 381 ученик, а останати се 867 слободни места. Како една од причините за помалиот број на запишани ученици во прва година се должи ...

Успешен почеток на уписите во средните училишта во Струмица

Голем интерес на првиот уписен рок во средните училишта во Струмица. Од средното општинско училиште „Димитар Влахов“ – Струмица велат дека првиот уписен ден тече нормално и без никакви проблеми а најголем интерес до сега таму учениците покажале за здравствената струка. Нормално уписот тече и во средното општинско училиште „Јане Сандански“ – Струмица. Таму пак засега најмногу ...

Во Струмица запишани 481 прваче

Во деветте основни училишта во Струмица запишани се вкупно 481 првачиња, од кои 236 машки и 245 женски, соопшти Одделението за образование при Општина Струмица. Најголемиот дел од нив (468), се родени во 2010 година. Родителите кои од објективни причини не успеале да ги запишат своите деца во предвидениот рок, тоа ќе можат да го сторат и во наредниот период, до почетокот на учебната година. Уписот ...

Новата младинска ракометна школа Астраион врши упис на членови

Ракоментната школа Астраион од Струмица врши упис на нови членови. Сите младинци, над 6 години кои се заинтересирани за рекреација и спорт пријавата за упис во ракометната школа можат да ја подигнат во книжарница Џексон, која се наоѓа спроти гимназијата Јане Сандански. Информации во врска со ракометната школа можат да се добијат секој ден на телефонскиот број 075/495-053. Координатор на ...

Кошаркарскиот клуб Ролинг 08 врши упис на нови членови

Кошаркарскиот клуб Ролинг 08 – Струмица врши упис на нови членови. Сите заинтересирани момчиња и девојчиња кои сакаат да бидат дел од младинската школа и малденските првенства на Македонија можат да се пријават на официјалниот фејсбук профил на КК Ролинг 08 или да отидат на некој од тренинзите. Тренинзите се одржуваат во салата Партизан и во основното училиште „Видое Подгорец“. ...