(ФОТО) Струмичанката Марија Спасова има само 17 години, а веќе го издава првиот роман!

По објавата за неверојатните успеси на младата струмичанка Марија Спасова која беше најпосетувана во месецот кога  беше објавена, Тимот на Струмица Денес со големо задоволство и ексклузивно за прв пат преку нашиот портал, ја најавува и нејзината прва книга насловена „Магијата на Атафу“ која наскоро ќе излезе од печат. Лејла Нeр е тинејџерка од Даблин која го бара максимумот од ...

Хит цитатите на Панчев и Калински не ја одминаа и Струмица

Коментаторското дуо Златко Калински – Дарко Панчев предизвика низа позитивни реакции на социјалните мрежи благодарение на нивните цитати кои се вистински хит. Панчев кој има струмички корени, во своите не го изостави и нашиот град па затоа имаше коментар: Ова е добар играч, се гледа дека е струмичанец! Македонската фудбалска легенда Дарко Панчев кој е струмичанец по мајка е најголемото ...