Трибина на коалицијата „За подобра Македонија“

Коалицијата „За подобра Македонија“, во просториите на Домот на културата, одржа трибина. Трибината беше организирана со цел советниците  да се запознаат со проблемите кои ги мачат струмичани, и потоа да им се помогне на граѓаните. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струмица, Зоран Пакетов, истакна дека се поголем број граѓани, преку медиумите, го искажуваат својот револт од актуелното ...

Ќе се одржи јавна трибина на тема: „Граѓанинот како коректив во работата на општината“

На 25 Јуни, 2015 год. со почеток од 17:30ч во големата сала на дом на АРМ, Здружението „НОВУС“ во рамките на проектот „Мрежа од организации за ефикасно активно учество“, кој се спроведува од Фондацијата Метаморфозис во партнерство со Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), со финансиска помош од Европската унија преку програмата „Поддршка за зајакнување, одржливост и развој ...

Груевски најави шест нови инвестиции, една во Василево

Шест нови инвестиции кои ќе овозможат 4.500 директни вработувања и уште многу индиректни, најави денеска премиерот Никола Груевски, во обраќањето на трибината на ВМРО-ДПМНЕ  во СЦ „Јане Сандански“. Ќе има, како што рече, американска инвестиција од автомобилската индустрија во висина од 15 милиони евра стационирана во Тетово со 2.500 вработувања во тој регион. Друга веќе неформално потврдена ...

Форумот на жени на СДСМ организираше трибина на тема: „Осми март – крик за слобода и демократија“

Форумот на жени на СДСМ Струмица организираше трибина со тема: „Осми март – крик за слобода и демократија“. На трибината, која се одржа во рамките на проектот „Вистината за Македонија“,  учествуваа Стево Пендаровски, Рената Дескоска, Елеонора Петрова и Катерина Цаневска. Пендаровски, во обраќањето пред присутните, рече дека во Македонија нема институции бидејќи, јавниот обвинител ...

Во холтел Сириус се одржа обука за претприемачи

Денес во хотел Сириус во Струмица се одржа состанок и средба на младите претприемачи од Струмица и регионот. Темата на состанокот беше „Создавање на бизнис средина за развој на претприемачи“ – вториот столб од Европската претприемачка стратегија 2020. Миле Бошков од Здружение на работодавачи објасни дека состанокот е средба каде се објаснува стратегијата за претприемачи и нејзино ...

Трибина за создавање бизнис средина за развој на претприемачи

„Создавање на бизнис средина за развој на претприемачи“ – вториот столб од Европската претприемачка стратегија 2020 е темата тркалезната маса која ќе се оддржи денеска во Струмица, хотелот Сириус, во организација на „Мрежата за поддршка на млади претприемачи“. Целта на состанокот е преку дијалог да се добие релевантен придонес потребен за развој на заеднички стратешки акционен ...

УЖ на ВМРО-ДПМНЕ ОК Василево организира трибина против пушење

По повод Светски ден против пушењето, УЖ на ВМРО-ДПМНЕ ОК Василево организира трибина на тема “Пушењето и неговото влијание врз здравјето на човекот”. Трибината ќе се одржи на 31.01.2015 година, сабота, во Василево во 17часот. Предавач на трибината ќе биде Д-р Ели Карчева-Сарајлија.

НОВУС реализираше работилница за говорот на омраза

Во просториите на дом на АРМ здружението „НОВУС“ реализираше работилница на тема „Како против говорот на омраза во јавноста – право, пракса, примери, решенија“. На работилницата имаше пријавено околу 20 млади, кои што преку интеракција и работа во групи идентификуваа говор на омраза во јавноста, како се поднесува жалба до комисијата за жалби при советот на етика и како да се реагира ...

СДСМ одржа трибина во Струмица

Синоќа во Домот на културата ,,Антон Панов” во Струмица опозициската СДСМ одржа трибина. На трибината на присутните им се обратија лидерот Зоран Заев и Раднила Шеќеринска. На трибината присуствуаа и градоначалникот на центар  Андреј жерновски, Оливер Спасовски како и пратениците на СДСМ од Струмица Панче Орцев и Марјан Даскаловски. – „Ако сака натпревар на идеи и проекти и ...

Трибина на Државниот инспекторат за земјоделство во Ново Село

Во Домот на културата во Ново Село се одржа трибина. Државниот инспекторат за земјоделство со цел да им помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на нивните права од областа на земјоделството организира отворени денови со граѓаните. На истата беше промовирана и бесплатната телефонска линија со број 0800 11 000 телефонскиот број е достапен секој работен ден од 08 и 30 до 16 и 30 h.