(AНКЕТА) Св.Валентин или Св.Трифун?

Овој месец, традиционална тема на зборување се веќе добро познатите празници , оној на вљубените- „Св.Валентин“ и другиот на љубителите на виното- „Св.Трифун“. Во прилог на тоа, подготвивме неколку интересни факти околу двете празнувања. Празникот на вљубените произлегува од макотрпната посветеност на римскиот свештеник Валентин, кој живеел во периодот кога со Римската Империја ...

Изберете ги најдобрите дестинации на денот на вљубените, Св. Валентин

Се приближува денот на вљубените Св. Валентин. Значаен ден за сите оние кои уживаат во љубовта во благодетите на заедничкиот живот и прекрасните мигови. Туристичката Агенција АтлантиС  по тој повод ги нуди двете најдобри дестинации во кои уживањето ќе биде комплетно. Венеција‬ секоја година го посетуваат околу 5 милиони туристи. Традиционалниот карневал во Венеција постои уште ...