(ФОТО) Остатоци од стариот храм св. Димитриј во Струмица

По палењето на Струмица на осми август 1913 година од страна на Грците останале многу малку објекти што и денеска се зачувани. Но има и такви објекти коишто останале само во сеќавањето на струмичани или пак ги имаме само на фотографии. Оваа е една од најретките фотографии од тогашниот храм св. Димитриј кој подоцна бил целосно разрушен, а на негово место е изградено денешното основно училиште ...