Сите награди на Струмички Карневал 2018

За категорија А: групна маска со 50 и повеќе лица 1-ва награда “Јинг и Јанг’ СОУ „Никола Карев“ – Струмица 1-ва награда „Волшебна шума“, СОУ „Јане Сандански“ –Струмица 2-ра награда „Разиграни кактуси СОУУД “Димитар Влахов’ Струмица Категорија Б: Групна маска со 30 до 50 лица 1-ва награда „Замрзнатите“ – Здружение на граѓани Ѕвезден град’ – Струмица 2-ра награда “Тримерски порцелан“ ...

Словенечки ,,АДРИА” го вброи Струмичкиот Карневал во седумте највозбудливи зимски настани во Европа

Во последното списание на словенечкиот авио превозник Адриа ,, Во воздух,, Струмичкиот карневал е вброен во седумте највозбудливи зимски настани во Европа и го препорачуваат како туристичка дестинација. Ове е уште една потврда за високото реноме кое Струмичкиот карневал го има. ,,Традиционалните маски се карактеристика на големата парада, со невести и младоженци, особено свештеници ...