(ФОТОГАЛЕРИЈА) СПОДЕЛУВАЈТЕ СИТЕ: ТРОЈЦА БОЛНИ БРАЌА ВО СТРУМИЦА ЖИВЕАТ БЕДНО-ПОТРЕБНА ИМ Е НАША ПОМОШ!

  Без основни услови за живот, во куќа полна со влага и кров кој и при најслаб дожд  прокиснува од секаде , вака живеат тројца браќа од Струмица.  Подовите им се само гол бетон, креветите на кои спијат во распаѓање, а како кујна ја користат руинираната бања . И тројцата се со здравстевни проблеми и неспособни за работа, а единствениот приход им е социјалната помош од 3800 денари.   Лошата ...

(ВИДЕО) Апели Васко да добие нормални услови за живот и да се врати во училишните клупи

Кога судбината ќе си поигра со едно семејство , децата се најголемите жртви, така е и во случајот на Васко Тасев, 15 годишно момче од Струмица кое моментално ја има најголемата потреба од помош како од хуманите граѓани така и од институциите. Васко е третото и најмало дете од семејството Тасеви, единственото кое поради сплет на околности приморано е да питачи низ градот за после неколку ...

Црн сум како ѓавол ама правам вар бела како млеко!

60-годишниот Јанко Павлов од струмичкото село Kостурино, веќе 40 години се занимава со занаетот за добивање вар во специјални варџилници, кои ги има во струмичко-валандовскиот крај.  – Целиот животен век го поминав вака црн како што ме гледате сега. Извалкан од црнилото кое е резултат на чадот кој излегува од варџилницата. Испечен сум повеќе од кое било зрачење на сонцето затоа што ...