(ФОТО) Спомен Костурницата во Струмица ја изеде забот на времето и негрижата

Спомен Костурницата во Струмица која се наоѓа на ридот Самораница, на надморска височина од 327 метри претставува нем сведок за почитта и незаборавот кон животот и делото на загинатите борци на НОВ. Сместена е во стариот дел од градот, во изолирана и пријатна атмосфера, распрегната меѓу минатото и иднината цели кон давање показ на незаборавот на една од многуте наши историски светлини. ...

ВИДЕО: Спомен Костурницата во Струмица мета на вандали и крадци

Спомен Костурницата во Струмица која се наоѓа на ридот Самораница, на надморска височина од 327 метри претставува нем сведок за почитта и незаборавот кон животот и делото на загинатите борци на НОВ. Сместена е во стариот дел од градот, во изолирана и пријатна атмосфера, распрегната меѓу минатото и иднината цели кон давање показ на незаборавот на една од многуте наши историски светлини. За ...

5 места во Струмица кои мора да ги посетите

Струмица несомнено е град со восхитна убавина, љубезни домаќини, светло изгрејсонце, вкусна храна..Царевите кули заштитнички издигнати над градот даваат показ на незаборавот кон нашите историски светлини. Широкиот плоштад, зеленилата, продавниците..собрани на едно место создаваат незаменлива глетка на град со долга традиција, култура и углед. Во продолжение, за сите посетители и ...