ПАТИШТАТА ОД СТРУМИЦА КОН БУГАРИЈА,БЕРОВО И ШТИП ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ОВАА ГОДИНА!

Во 2018 година ќе бидат инвестирани 16.748.600.000 денари (272 милиони евра) за изградба, реконструкција, рехабилитација и одржување на патиштата низ нашата земја. Владата на последната седница ја усвои Годишната програма на Јавното претпријатие за државни патишта. За реализација на инфраструктурните зафати се обезбедени сопствени средства од буџетот, но и кредити од кинеската Ексим банка, ...