Честитајте го Божиќ со овие божиќни пораки

Божиќ несомнено е еден од најубавите христијански празници. Честитајте им го на вашите најблиски со збирка пораки подготовени од тимот на Струмица Денес: „На денешниот ден опрости им на твоите должници, подари им бакнеж на твоите ближни, помогни им на тажните. А на полноќ погледни кон небото и ќе видиш ѕвезда што оди тогаш тивко речи ХРИСТОС СЕ РОДИ!“ „Кога последната свеќа на бадник ...

Малку мудрост за убав ден!

Малку мудрост никогаш не е на одмет. А, драго ни е што полека, но сигурно, ни се множат мудростите на порталот. Ова се уште неколку кои можеби ќе ви го разубават денот или ќе направат да си ставите прст на главата. Кога човек ќе впери прст кон некого, би требало да има предвид дека останатите четири се вперени кон самиот него. Повеќето од нас можат да ги прочитаат пораките на ѕидот, само ...

Најубавите божиќни пораки

Божиќ е радосен празник што го дочекуваме и го прославуваме со најблиските. Еве неколку преубави божикни пораки. *На денешниот ден прости им на твоите должници, подари им бакнеж на твоите ближни, помогни им на тажните. А на полноќ, погледни кон небото и ќе видиш ѕвезда што оди, тогаш тивко кажи Христос се роди! *Кога последната свеќа на Бадник догорува, слушај го срцето што ти зборува, ...

Верба во Бога и голема љубов: Кои беа најголемите желби и пораки од Тоше Проески?

Никогаш нема да го преболиме! И осум години по огромната трагедија сите тагуваме по нашиот Тоше. Ја нема помеѓу нас најголемата македонска гордост, но останаа неговите песни, неговите искрени пораки и силни желби. Ова се најемотивните изјави на Тоше, неговите желби и пораки до фановите: -Секоја жена на овој свет заслужува, барем во очите на еден маж во еден момент, во една секунда, макар ...

Инспиративни пораки на ѕидовите на СОУ ,,Димитар Влахов”

Со цел создавање на мотивирачка, позитивна и креативна атмосфера во училиштето, учениците од IV година, со поддршка на стручната служба во училиштето, ги украсија училишните ѕидови со мноштво инспиративни и позитивистички пораки. Погледнете дел од пораки: