,,Ентузијаст” го организира планинарскиот марш ,,Ванчо Атанасов”

ПАОК ”ЕНТУЗИЈАСТ” Струмица го организира деветнаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ 2018,,кој ќе се одржи на ден 15.04.2018г. (Недела)на планината Беласица.Ве покануваме да земате учество на истиот по следната маршута: Тргнување од стара автобуска-Зградата на Телеком -Поштата Струмица во 7,00 часот.Село Костурино 8,00часот тргнување на учесниците ...

Се одржа планинарскиот марш по патеките на Мис Стон

Повеќе од двеста граѓани, претежно планинари и љубители на природата, вчера, учествуваа во петиот по ред планинарски марш „По патеките на Мис Стон“ што под покровителство на општина Василево го организираше планинарското друштво Маратон од Струмица.   Маршот е инспириран од историскиот настан познат како аферата Мис Стон.Учесниците во маршот се движеа по патеката по која во 1902 година, ...

Планинарски марш во чест на Борис Трајковски

Дваесетина планинари од Струмица, но и од Радовиш, Гевгелија, Валандово и Неготино од пред споменикот „Македонија“ во градскиот парк во Струмица, тргнаа кон вечното почивалиште на трагично загинатиот претседател Борис Трајковски во Скопје. Со овој традиционален марш планинарите од Југоисточна Македонија ќе ја одбележат 12-годишнината од смртта на претседателот, кој загина во авионската ...

Традиционален планинарски марш во чест на претседателот Борис Трајковски

ПАОК „ЕНТУЗИЈАСТ“ Струмица по единаесети пат оваа година ќе го организира традиционалниот планинарски марш во чест на претседателот на Р. Македонија Борис Трајковски. Маршот ќе се одвива во два дела: Првиот дел од Струмица до Скопје ќе се изведе во четири етапи со учество на планинари од: Струмица, Радовиш, Гевгелија, Валандово и Неготино. – 22.02.2016г. (понеделник) тргнување во 10 часот ...

Планинари од Струмица на традиционален есенски марш до Разловци

Во организација на Општина Делчево и Спортско-рекреативниот клуб „ПОП“ стотина планинари од Делчево, Пехчево,  Пробиштип, Прилеп, Неготино и Струмица успешно го реализираа осмото оздание од традиционалниот есенски марш до востаничкото село Разловци. Стартната точка на  маршот беше од селото Нов Истевник,  кое при повлекувањето на фашистичките војски при крајот на НОБ било запалено. Планинарите ...

Почна планинарскиот марш по повод 1000 години од битката на Беласица

Денеска почна планинарскиот марш од селото Колешино до селото Водоча, а по повод одбележувањето на 1000 години од битката на Беласица. Во маршот што го организираат општина Струмица и ПАОК „Ентузијаст“ учествуваат членови на поголем број планинарски друштва. На планинарите утре ќе им се придружат и граѓаните, љубители на пешачењето, за нив стартот е од „Ловен дом“ во Струмица во 10 ...

Планинари од пола Македонија дел од маршот „По патеките на Мис Стон“

Во организација на ПАЕК „Маратон„ од Струмица, денеска се одржа традиционалниот планинарски марш „По патеките на мис Стон„. На оваа планинарска манифестација учествуваа 13 планинарски друштва и клубови од Струмица, Гевгелија, Валандово, Неготино, Кавадарци, Прилеп, Делчево, Пехчево и од други места во земјава. Стартната позиција на маршот беше од  вештачката акумулација „Турија„ ...

Во недела, планинарски марш „По патеките на Мис Стон“

Во недела, 25.05.2014 година, во организација на Планинарско алпинистичко еколошкото друштво „Маратон“ од Струмица и во партнерство со општина Василево ќе се одржи планинарскиот марш „По патеките на Мис Стон“. Превозот од Струмица и Василево до брана Турија, од каде што потоа ќе се продолжи пеш, е организарин и ќе се одвива со комбиња чие поаѓање ќе биде од пред трговскиот центар „Глобал“ ...