,,Ентузијаст” го организира планинарскиот марш ,,Ванчо Атанасов”

ПАОК ”ЕНТУЗИЈАСТ” Струмица го организира деветнаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ 2018,,кој ќе се одржи на ден 15.04.2018г. (Недела)на планината Беласица.Ве покануваме да земате учество на истиот по следната маршута: Тргнување од стара автобуска-Зградата на Телеком -Поштата Струмица во 7,00 часот.Село Костурино 8,00часот тргнување на учесниците ...

П.А.О.К. Ентузијаст Струмица го организира осумнаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” 2017

П.А.О.К. Ентузијаст Струмица го организира осумнаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” 2017 г. koj ќе се одржи на ден 02.04.2017 г. (Недела) на планината Беласица. Ве покануваме да земете учество на истиот по следната маршута: Тргнување од старата автобуска станица – зградата на телеком – пошта во 7,оо часот. Село Костурино 8,00 часот тргнување ...

Нови активности на „Паок Ентузијаст“ – Струмица

Десеттина планинари од „Паок Ентузијаст“ – Струмица во саботата инеделата беа во посета на Шар Планина. Во саботата се искачија на Горна Лесница и врвот Пиат  2308 м.н.в а во неделата го искачија Титов Врв 2747 м.н.б

Планинарите од Ентузијаст освојуваат нови врвови

Планинари од ПАОК „ЕНТУЗИЈАСТ“ викендот ги искачија врвовите: Конгор м.н.в. на планината Беласица, поминувајќи 19 километри висинска разлика од 1.300 метри и Гоцев врв 2212 м.н.в. на планината Славјанка Р. Бугарија поминувајќи 26 километри со висинска разлика од 1.600 метри.

Пролетен марш ”Огражден 2015” – Врв Огражен

ПАОК „Ентузијат“ – Струмица го организира традиционалниот пролетен марш, кој ќе се одржи  во персиодот 30. – 31. мај, на падините на планината Огражден. Маршута: Сабота, 30. мај: Собир и тргнување 9 часот, стар Сувилак – Пилана, преку Безгаштево до Петлец – Малешевски планини (местото каде е убиен Даме Груев) 1352 м.н.в. Враќање туристичка населба Суви Лаки. Должина на патеката околу ...

Планинарски марш во чест Борис Трајковски по десети пат

ПАОК „Ентузијаст“ – Струмица по десети пат, оваа година, ќе го организира традиционалниот планинарски марш во чест на Претседателот на Р. Македонија Борис Трајковски, кој ќе се одвива во два дела: Првиот дел од Струмица до Скопје ќе се изведе во четири етапи со учество на планинари од: Струмица, Радовиш, Гевгелија и Неготино. – 22. февруари, недела, тргнување во 10 часот, пред споменикот ...

Планинарите на ПАОК Ентузијаст со експедиција на планината Славјанка во Бугарија

Во многу тешки услови со густа магла и силен ветар планинарите на планинарско алпинистичкиот ориентационен клуб Ентузијаст го искачија највисокиот врв на планината Славјанка во Бугарија. Името на врвот е по македонскиот револуционер Гоце Делчев. Гоцев врв се наоѓа на 2212 метри надморска височина на границата помеѓу Бугарија и Грција Експедицијата од 6 планинари од Струмица маршутата ...

ПАОК „Ентузијаст“ организира дружба на планинари од Македонија, Бугарија и Грција

Планинарско алпинистичкиот ориентационен клуб (ПАОК) ,,Ентузијаст” од Струмица, на 29.XI, сабота, организира традиционална меѓународна планинарска вечер  во хотел Цар Самоил во Банско. Планинарската вечер е дел од годишните активности, според програмата на ПАОК Ентузијаст. Поканети се и ќе бидат присутни планинари од повеќе планинарски друштва од Македонија, Бугарија и Грција, ...

Струмички планинари на експедиција на италијанските Алпи

Тројца планинари од струмичкиот планинарски клуб ПАОК – Ентузијаст заедно со единаесет членови на ПК Кожув од Гевглелија минатата недела се искачуваа на плананските врвови на Алпите во Итаилија. Екипа на ПАОК – Ентузијаст ја сочинуваа планинарите Благој Ѓузелов, Марјан Дончевски и Николаус Витанов. Експедицијата се движеше на масивот Доломити кој е дел од Алпите.  Првиот ...

Сребро и бронза за планинарите на „Ентузијаст“ на меѓународен куп во Србија

Планинарите на ПАОК ,,Ентузијаст” Струмица постигнаа одлични резултати на меѓународниот куп во спортска ориентација што се одржа на Копаоник-Србија од 17 до 20 јули. Сестрите Серафимовски од големото натпреварување дома се вратија со значајни награди.  Христина Серафимовска во категорија – девојки до 12 години, го освои третото место и се закити со бронзен медал, а Марија Серафимовска ...