Омаж за Анте Поповски во Струмица

Семејството Поповски, Александар и Жорж, синови на починатиот македонски поет и академик Анте Поповски, по повод осумдесет и пет години од неговото раѓање приредуваат омаж во негова чест. Омажот ќе биде со мултимедијален карактер. Покрај рецитацијата на стихови од творештвото на Анте, актуализирањето на одредени аспекти од неговата преведувачка дејност, презентирањето на аудио ...

Омаж на писателот Антон Панов во Струмица

Во НУЦК „Антон Панов“, во Струмица, вечерва со почеток во 20,00 часот ќе биде изведен омаж за писателот Антон Панов, по повод сто и десет години од неговото раѓање. Омажот, чествувањето на Антон Панов ќе содржи презентација на научни трудови и тоа: „Антон Панов – културна икона“ на д-р Валентина Миронска – Христовска и „Прозата на Антон Панов“ на м-р Дарин Ангеловски. Антон Панов ...

Омаж по повод сто и десет години од раѓањето на Антон Панов

НУКЦ „Антон Панов“ во соработка со Институтот за литература од Скопје, по повод сто и десет години од раѓањето на Антон Панов, приредува омаж во негова чест. Омажот, чевствувањето на Антон Панов ќе содржи презентација на научни трудови: д-р Валентина Миронска-Христовска: „Антон Панов – културна икона“ м-р Дарин Ангеловски: „Прозата на Антон Панов“ Изложба на фотографии од претстави ...