Градоначалник на општина Василево во посета на општина Кајтардере од Р.Турција

Градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев во текот на претходната недела беше во тридневна посета на Р.Турција, каде оствари средби со свои колеги од неколку општини, меѓу  кои и со градоначалникот на општина Кајтардере со која е можна идна соработка и збратимување со општина Василево. „Тоа беше едно ново и огромно искуство за мене како нов градоначалник и почеток на ново ...

Марјан Јанев – Кандидат на СДСМ за Градоначалник на oпштина Василево

Марјан Јанев е кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ во општина Василево  за претстојните локални избори кои ќе се одржат оваа година во Октомври. Информацијата е официјално потврдена и од СДСМ!