(ФОТОГАЛЕРИЈА) ЉУПЧО КОЛЕВ ОДРЖА ТРИБИНА ВО ПРЕПОЛНАТА ПРОСТОРИЈА ВО ИЛОВИЦА

Вечерва во Иловица, кандидатот за градоначалник на општина Босилово Љупчо Колев, одржа трибина во преполната просторија во училиштето. На трибината беа присутни и дел од кандидатите за советници, Трајче Иванов од Иловица, Трајче Барбутов од Моноспитово, Цвета Ѓоргиева од Штука и Сања Гошева од Турново. Најпрвин претседателот на ОК ВМРО – ДПМНЕ, Тони Гражданлиев даде кратко видување ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Кандидатот за градоначалник на општина БОСИЛОВО Љупчо Колев одржа трибина во Еднокуќево

Синоќа беше одржана трибина во Еднокукево заедно со кандидатите за советници од ВМРО -ДПМНЕ, Трајче Барбутов од Моноспитово, Анита Божинова од Босилово, Адријана Атанасова и Орхан Фетовски од Еднокукево заедно со кандидатот за градоначалник на општина Босилово Љупчо Колев. Пред жителите на Еднокукево тие ги презентираа проектите од новата програма со кои е опфатено ова населено ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Кандидатот за градоначалник на БОСИЛОВО Љупчо Колев во посета на Петралинци

Синоќа кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за општина Босилово Љупчо Колев заедно со кандитите за советници, Родна Китанова Малинова и Илија Коцев го посетија населеното место Петралинци и ги презентираа проектите од новата програма како што се изградба на улицата од регионалниот пат до црквата, довршување на тротоарите покрај регионалниот пат, изградба на тротоари ...

Љупчо Колев во водство на онлајн анкетата на интернет

Преку апликацијата „STRAWPOLL“ порталот Струмица Денес постави онлајн анкета за корисниците на интернет со прашањето: „За кого би гласале од предложените кандидати за градоначалник на општина Босилово? Од вкупно 3079, 1756  гласале за кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Љупчо Колев, за кандидатот на СДСМ Зоран Зимбаков гласале 1323 гласачи.

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Претставување на кандидатите за Градоначалник и Советници на општина Босилово

Штабот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Босилово претесен да ги прими присутните членови и активисти на првото претставување на кадидатот за Градоначалник и кандидатите за Советници од листата на ВМРО-ДПМНЕ и коалиционите партнери. Почитувани сограѓани, Со задоволство ја прифатив кандидатурата за Градоначалник на Општина Босилово на следните локални избори. Вечерва сме овде собрани во голем број ...

Љупчо Колев – Кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за Градоначалник на oпштина Босилово

Љупчо Колев е кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во општина Босилово за претстојните локални избори кои ќе се одржат оваа година во Октомври. Информацијата е официјално потврдена и од ВМРО-ДПМНЕ!

Нема штрајк во Босилово, наставата продолжува редовно

Наставата во училиштата во Општина Босилово во вторник ќе продолжи да се одвива според планираното. Нема да има штрајк, соопшти градоначакникот на општината Љупчо Колев по денешната средба со директорите на училиштата и група наставници членови на СОНК. На состанокот на градоначалникот со директорите и група наставници – членови на Синдикатот за образование, наука и култура при ...

Градоначаникот Колев оствари средба со претставници на ИПАРД програмите

Во службена посета на општина Босилово денес престојуваше г-дин Едоардо Бурлони – експерт за проценка од ЕУ и преставници на Агенцијата за финансиска подршка во земјоделството и руралниот развој на РМ. Со градоначалникот на општина Босилово се водеа разговори за ИПАРД Програмата наменета за земјоделските производители, степенот на искористеноста на средствата, доприносот на ...

Швајцарски хор во посета на општина Босилово

Денеска во просториите на општина Босилово присуствуваа претставници на хорот „Harmonie des Campagnes“ од Швајцарија. Градоначалникот на Ешалан г-дин Werner Bium, претседателот на хорот г-дин Patrick Pochan, градоначалникот на Гумоен г-дин Jean-Luc Bezencon, претседателот на здружението на земјоделците во Швајцарија како и претставници од Македонското добротворно друштво „Македонија“ од Ешалан имаа средба ...

Проектот „Градење на ефективна и демократска локална власт“ се реализира во Босилово

На ден 16-ти месецов градоначалникот на општина Босилово Љупчо Колев склучи Договор за соработка со господинот Алан Пакер – Раководител на тимот на кој ќе го реализира проектот „Градење на ефективна и демократска локална власт, финансиран од ЕУ во општина Босилово. Проектот ќе се спроведува во вкупно десет општини во Република Македонија со вкупно времетраење од 22 месеци. Проектот ...