СДСМ ГИ ЗАЈАКНА ПАРТИСКИТЕ КАПАЦИТЕТИ: КОСТАДИНОВ НОВ ЧЛЕН НА ЦЕНТРАЛНИОТ ОДБОР НА СДСМ!

На вчерашната седница беа избрани тројца нови членови на Централниот одбор на СДСМ, кои пополнија дел од испразнетите места. Костадин Костадинов, поранешен в.д градоначалник на Струмица и актуелен пратеник, потоа поранешниот градоначалник на општина Центар, Андреј Жерновски и Чедомир Саздовски кој пред извесно време ја напушти ГРОМ на Стевчо Јакимовски и делуваше како независен ...

Општина Струмица додели над 53 илјади евра за поддршка на граѓанскиот сектор

Општина Струмица додели 3.291.636 денари од oпштинскиот буџет за 2017 година на 25 здруженија и фондации. Ова на денешната прес-конференција го соопшти в.д. градоначалникот Коста Костадинов, кој рече дека реализацијата на овие проекти ќе значат уште еден значаен исчекор во растежот на општината. г– Според одлуката на комисијата, од програмата В2 социјална заштита, одобрени се финансиски ...