ФОТОРЕПОРТАЖА: Требичино – Убавина што треба да се доживее

Селото  се наоѓа во југоисточниот дел од Република Македонија. Од најблискиот град Струмица е оддалечено 16 километри. Трибичино се наога во североисточните падини на планината Еленица, на надморска височина од 520 метри. Поради својата надморска височина селото има планинска клима. До шеесеттите години од 20 селото имало 45 куќи. Со уништувањето на сточарството, бранот на миграцијата ...

(ФОТОРЕПОТРАЖА) СОУ „Димитар Влахов“ – Струмица ја дигнаа цела Врњачка бања на нозе!

Изминатиов викенд екипата на Струмица Денес го помина во Врњачка бања заедно со учениците и професорите од СОУ „Димитар Влахов“ – Струмица. Причината за посетата на ова уникатно српско гратче беше учеството на познатиот карневал, на кој, беше поканета и карневалската група на струмичкото средно училиште. За време на престојот, учениците имаа доволно време да уживаат во убавината ...

(ФОТОРЕПОРТАЖА) Еден ден на струмичките полиња

Плодни и зелени, полни со голема убавина и вредни работливи жители кои со голема љубов и внимание ја обработуваат својата земја! Со право би рекле дека секој од нас овде би го пронашол мирот и спокојот кој ни е потребен секојдневно. Така би ги опишале нашите струмички полиња кои сигурно се едни од најплодните во целата Македонија. Од здравата храна и плодовите кои излегуваат од оваа ...

ФОТОРЕПОРТАЖА: Заборавената убавина на селото Три Води

На шест километри од градот Струмица се наоѓа едно од најубавите села во Република Македонија, селото Три Води. Оваа божествено место е вистински рај за оние кои што сакаат да се одморат од градскиот метеж. Уште додека се движите кон селото, по тесниот, неасфалтиран пат може да го почувствувате опојниот мирис на триводскиот орев, на црешата и лешките. Три Води е село кое изобилува ...