„Комуналец“ започна со генерално чистење на Спомен костурницата

  Од денеска започна генералното чистење на Спомен костурницата која што се наоѓа над градот. Чистењето го вршат вработени во одделението „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“. Акцијата ќе продолжи и во наредните денови, бидејќи според најавите, планирано е да се изврши комплетно чистење на овој простор.

Во уредувањето на населените места се вклучува и месното население

  Продолжува комплетното уредување на населените места кое што го вршат општина Струмица, јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“. Денеска се чистеа канали во населеното место Добрејци, а во Градско Балдовции покрај чистењето на каналите се поставуваат нови сијалични места со што ќе се подобри уличното осветлување. ...

Се чистат дивите депонии во Градско Балдовци

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започнаа уште една вонредна акција за чистење на дивите депонии во населените места. Денеска се чистат дивите депонии во населеното место Градско Балдовци, покрај реката Тркања кај фудбалското игралиште. Според Бранко Горѓиев, раководител на единицата „Чистота“ во ЈПКД „Комуналец“, станува збор за депонии ...

Генералка на градот Струмица пред новогодишните празници!

Од денес до 24 декември во Струмица ќе почне еко акција пред новогодишните празници, која се спроведува во соработка на локалната власт и Јавното комунално претпријатие “Комуналец”. Градоначалникот Коста Јаневски вели дека покрај редовната работа на комуналните служби, четири пати во годината ќе реализираат и вакви еко акции. – Целта ни е машински и рачно да ја исчистиме секоја ...

Започна чистењето на атмосферските канали во Муртино

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ работна единица – Муртино, денеска, започна со чистење на атмосферските канали во ова населено место. Според информациите од Тоди Стојанов раководител на единицата, машински ќе се чистат сите атмосферски канали од влезот во селото па се до излезот, односно, до нивното слив во Моноспитовскиот канал, а во вкупна должина од 2.500 ...

Се уништува тревата во поројот „Крушевска Република“

Како и секоја претходна, така и оваа година, јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ во континуитет ги чисти пороите во градот. По комплетното собирање на разновидниот отпад и детално чистење на поројот „Крушевска Република“, денеска, денеска се вршеше прскање на истиот со препарат против сите видови треви и корови. Целта на оваа традиционална активност е искоренување ...

„Комуналец“ го чисти поројот „Васил Главинов“

По комплетното чистење на поројот „Крушевска Република“, вработените во единицата „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започнаа со чистење на поројот „Васил Главинов“. Рачно и со механизација се врши генерално чистење на поројот од треви и разновиден отпад фрлен во него. По спроведувањето на оваа акција за генерално чистење, од „Комуналец“ ...

„Комуналец“ продолжи со чистењето на долниот дел од поројот „Крушевска Република“

Вработените во работната единица „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ продолжи со чистењето на поројот „Крушевска Република“. Денеска се работеше во долниот дел каде што со механизација се вадеа тињата и наносите, дел од нив веднаш се подигаа во камион, а дел е оставен за да се исуши и потоа ќе биде подигнат. Чистењето се врши на потегот од мостот ...

„Комуналец“ започна со чистење на поројот „Крушевска Република“

Во рамките на традиционалната пролетна акција за генерално чистење на градот и населените места, а која годинава се спроведува под мотото „За чиста струмичка пролет“, вработените во работната единица „Чистота“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со чистење на поројот „Крушевска Република“. Според информацијата од Бранко Горѓиев, раководител ...

Во акцијата „За чиста струмичка пролет“ во недела ќе бидат опфатени 44 улици во градот

Tрадиционалната акција за генерално чистење на градот и населените места која годинава се спроведува под мотото „За чиста струмичка пролет“, а која започна минатата недела, продолжува и во недела (02.04.2017година). Во акцијата ќе бидат опфатени вкупно 44 улици во градот: – Климент Охридски – Иљо Шопов – Киро Минанов – Јанко Цветинов – Браќа Миладинови – Коста Бозов – ...