ЕМАГАЗИН: ОПШТИНА НОВО СЕЛО РАСПИША НАБАВКА НА ЛУКСУЗЕН АВТОМОБИЛ ОД 36.000 ЕВРА!

  Општина Ново Село распиша оглас за набавка на ново патничко моторно возило (лимузина) по пат на финансиски лизинг. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 2.190.678 денари, а главен критериум за доделување на договорот е најниска цена. Целосната вест може да ја поглегнете на следниот ЛИНК ИЗВОР: ЕМАГАЗИН  

(ВИДЕО) ГОЛЕМА ПОСЕТЕНОСТ НА „КОСТЕНИЈАДАТА“ ДЕНЕСКА ВО СМОЛАРЕ!

Водопадот не е единственото природно богатство со кое подбеласичкото село Смоларе може да се пофали. Тие го имаат  и смоласкиот костен, спечифичен по неговиот вкус и  за чија промоција веќе осум години прават посебен фестивал. Во посебноста  на костенот од Смоларе денеска се увери премиерот Зоран Заев. Тој од костенијада порача дека  ваквите манифестации и вредноста на традиција ...

Боро Стојчев – Кандидат на СДСМ за Градоначалник на oпштина Ново Село

Боро Стојчев е кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ во општина Ново Село  за претстојните локални избори кои ќе се одржат оваа година во Октомври. Информацијата е официјално потврдена и на неговата фан страница на фејсбук.