Блаже Аризанов Каспиан: Струмичанецот кој им го реши проблемот на една милијарда луѓе

Жарот за патот до Тибет бил комбинација од старата жед за авантура и малку академска љубопитност. Доколку навистина Александар Македонски има стигнато до Тибет, како би го доживеал тоа и кои мисли би му се зародиле, ни кажа на почетокот на разговорот Блаже Аризанов Каспиан, Македонецот кој со неговата идеја ги руши табуата во Индија. Тој е основач и сопственик на старт-ап компанија ...

Струмичанецот Блаже направил 3 милиони долари во Индија со стартап бизнис

Основан од BITS Pilani Alumni Сансих Сет и Блаже Аризанов од струмичко Борисово, хотелите StayUncle за двојки неодамна објавија приходи во износ од 3 милиони долари во временски период од 20 месеци. Додека повеќето индиски стартапи се обидуваат да направат приходи, StayUncle има направено приход од 3 милиони долари за 20 месеци. Компанијата беше прва што ги раскина огромите табу која сеуште траеше во ...