Се чистат дивите депонии во Градско Балдовци

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започнаа уште една вонредна акција за чистење на дивите депонии во населените места. Денеска се чистат дивите депонии во населеното место Градско Балдовци, покрај реката Тркања кај фудбалското игралиште. Според Бранко Горѓиев, раководител на единицата „Чистота“ во ЈПКД „Комуналец“, станува збор за депонии ...

Општина Струмица ќе го гради локалниот пат Куклиш – Градско Балдовци

Вршителот на должност градоначалник на општина Струмица Костадин Костадинов го потпиша договорот за изведба на патот Куклиш- Градско Балдовци во Бирото за регионален развој. Општина Струмица аплицираше по јавниот повик за предлог-проекти за развој на подрачјата со специфични развојни потреби за 2017 година, во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој. – Носител на овој ...

Непрooден тротоарот во Градско Балдовци

Наместо да газиме по тротоарот ние газиме по асфалтот. Така жителите од Градско Балдовци загрижено раскажуваат за неприодниот тротоар којшто е запустен со капини и трња насекаде. Тие замолуваат реконструкција на тротоарот да се изврши што побргу за тие да можат слободно да го користат не плашејќи се дека може да се случи некоја повреда од трњата или друга непосакувана ситуација.

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Поради интервенции на браната Турија, Струмица и околината 24 часа ќе немаат вода

Известување од ЈПКД „Комуналец” за прекин во водоснабдувањето: Поради интервенции од страна на ВП Струмичко Поле на браната Турија, поточно заради замена на главен пропуштен затворач, на 22. април, ќе биде прекинат дотурот на вода до Фабриката за вода во траење од 24ч. Затоа се известуваат граѓаните и стопанските субјекти  во Струмица и населените места кои користат во од водоснабдителниот ...