Пинокио во струмичкиот театар

Еве, веќе речиси сто и четириесет години по неговото создавање, ликот на Пинокио продолжува да биде интересен и возбудлив за најмладата публика – децата. Карло Колоди создал дело кое преставува комбинација помеѓу авторската сказна и авантуристичкиот роман. Пинокио, дрвената марионетка, е соочена со дилемата: Дали да се избере слободата преку влегувањето во авантура? Или да се биде ...

68 години од формирањето на НТ „Антон Панов“- Струмица

Точно 68 години поминаа откако Струмица го доби првиот независен театар. Народниот театар антон панов формиран во далечната 1949 година за првпат пред публиката ја изведе познатата претстава Бегалка по истоимената драма во пет чина на македонскиот писател Васил Иљоски. Пиесата напишана за народот и за широките народни слоеви со особено настојување на сите да им биде поблиска и разбирлива ...

НТ „Антон Панов“ од Струмица и во Завод за рехабилитација и заштита „Бања Банско“ потпишаа меморандум за сооработка

НТ „Антон Панов“ од Струмица и во Завод за рехабилитација и заштита „Бања Банско“ потпишаа меморандум за сооработка каде театарот ќе гостува во Заводот со свои претстави за штитениците во Бања Банско. НТ „Антон Панов“ од Струмица гостуваше во Завод за рехабилитација и заштита „Бања Банско“ со претставата „Таа“ по Даниела Колева во режија на Васил Михаил а играше Оливера Аризанова ...

(ВИДЕО) Гостувања на струмичкиот театар „Антон Панов“, на фестивалите во Турција, Шпанија и Русија

По повод предвидените гостувања на струмичкиот театар „Антон Панов“, на фестивалите во Турција, Шпанија и Русија денеска се оддржа прес конференција како најава за гостувањата. Во продолжение погледнете го пресот на театарот „Антон Панов“.

ВИДЕО: Школата за кавал во рамките на НУЦК “ Антон Панов” – Струмица повторно врши нови уписи

Известување за сите љубители на кавалот и на традиционалните инструменти дека музичката работилница односно школата за кавал во рамките на НУЦК “ Антон Панов” – Струмица повторно врши нови уписи. Сите заинтересирани и љубители на кавалот без разлика на возраста ќе можат бесплатно да научат да свират на кавал на часовите кои ќе се одржуваат во просториите на НУЦК “Антон Панов” ...

Ревија на руски воени филмови во Струмица

Вечеравечер, во НУЦК „Антон Панов“ – Струмица почна ревија на руски воени филмови по повод 75-годишнината од почетокот на Големата Татковинска војна… Филмскиот циклус е составен од четири долгометражни играни филмови: БЕЛИОТ ТИГАР на Карен Шахназаров (23 јуни, четврток, 20 часот), НОРМАНДИЈА-НЕМАН на Жан Дервил и Дамир Вјатич-Бережни (24 јуни, петок, 20 часот), НИЕ СМЕ ОД ИДНИНАТА I на ...

Омаж на писателот Антон Панов во Струмица

Во НУЦК „Антон Панов“, во Струмица, вечерва со почеток во 20,00 часот ќе биде изведен омаж за писателот Антон Панов, по повод сто и десет години од неговото раѓање. Омажот, чествувањето на Антон Панов ќе содржи презентација на научни трудови и тоа: „Антон Панов – културна икона“ на д-р Валентина Миронска – Христовска и „Прозата на Антон Панов“ на м-р Дарин Ангеловски. Антон Панов ...

(ВИДЕО) ВО ЖИВО: „ТАНЕЦ“ ВЕЧЕРВА ВО СТРУМИЦА

Вечерва струмичката публика во НУЦК Антон Панов има можност да го следи концертот на Танец. Дел од настанот ни испратија наши верни читатели со коментар за пофалба за настапот.

Омаж по повод сто и десет години од раѓањето на Антон Панов

НУКЦ „Антон Панов“ во соработка со Институтот за литература од Скопје, по повод сто и десет години од раѓањето на Антон Панов, приредува омаж во негова чест. Омажот, чевствувањето на Антон Панов ќе содржи презентација на научни трудови: д-р Валентина Миронска-Христовска: „Антон Панов – културна икона“ м-р Дарин Ангеловски: „Прозата на Антон Панов“ Изложба на фотографии од претстави ...