Свечена литургија и хорско пеење во храмот Св. Кирил и Методиј

Во црквата Св.Кирил и Методиј во Струмица утрово се одржа свечена литургија по повод големиот празник чие име го носи и светиот храм. Со литургијата за чествувањето на денот на сесловенските просветители, светите Кирил и Методиј богослужеше отец Димитар. На богослужбата присутни беа голем број верници, а свој настап имаше и црковниот хор.

l

l1

l2

l3

маркетинг


Select
Ознаки: , , , , ,