,,Снајперист” – биографски филм за најдобриот снајперист во американската историја

20141003_AmericanSniper1

Филмот ,,Американски снајперист” е биографска приказна за еден од најуспешните снајперисти во воената американска историја Крис Кајл. Филмот е за американски војник кој војува во елитната единица фоки на борбените полиња во Ирак. Во мисиите Крис, се соочува со сета суровост на војната, убивајќи жени и деца кој ги смета за опасност за американската армија.  По завршувањето на првата мисија се враќа дома, но со мислите секогаш е во Иран, каде по неколку месеци повторно се враќа на бојното поле, борејќи се против непријателски снајперист.

Режисер: Клинт Иствуд, Сценарист: Џејсон Хал по книгата на Крис Кајл Настапуваат: Бредли Купер

308555id1i_TheJudge_FinalRated_27x40_1Sheet.indd

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,