Се одржа спринт трка во центарот на Струмица

Се одржа спринт трка во центарот на Струмица, Натпреварот се вика СИВЕН МОК (СИВЕН-спонзор, а МОК Медитерански Ориентационен Куп) истиот се организира од 10-ти до 20 март со што почнува во Бугарија па се оди во Грција и од таму доаѓаат во Македонија каде во секоја земја има по 3 до 4 трки во зависност од времето колку се задржуваат.

На натпреварот има околу 250 натпреварувачи од следниве земји: Шветска, Норвешка, Холандија, Швајцарија, Данска, Ирска, Латвиа,Финска, Шпанија, Италија, Белгија, Србија, Бугарија, Албанија, Македонија, Русија, Казахстан, Грција, Турција. Меѓу натпреварувачите ќе биде и Јорген Мартенсон кој е веќе ветеран и се натпреварува во ветерансите категории, но е повеќекратен Светски и Европски шампион.

По одржаните трки на 17-ти во Градскиот парк во Струмица, на 18-ти и 19-ти ќе се одржат во Суви лаки, па од таму заминуваат за Бугарија каде што и завршува целата турнеја.

10269326_1151237171573982_3261686497790863762_o

10355499_1151237071573992_1525247916106803937_o

12006556_1151237041573995_6451294418988738890_o

12828949_1151237091573990_5489953829411765624_o

12828980_1151237268240639_8379156853538698163_o

1400383_1151237271573972_711760716514283632_o

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,