Продолжува реконструкцијата на водоводната мрежа на улицата „Климент Охридски“

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ интензивно работи на реконструкцијата на водоводната мрежа на улицата „Климент Охридски“. Со овој зафат се врши замена на азбестните цевки со дуктилно железни цевки со профил ФИ 200 со што се обезбедува поголема сигурност во водоснабдувањето, а се решаваат и некои хидраулички проблеми затоа што со замената на овие цевки се затвора еден водоводен прстен од водоводната мрежа кој што е од витално значење за водоснабдувањето во овој дел од градот.

12402038_920699177983513_4433027415493954738_o

12471793_920699184650179_8733676784429185248_o

Реконструкцијата на овој дел од водоводната мрежа во должина од 1.100 метри, чини 13,5 милиони денари обезбедени од буџетот на општина Струмица. Со овој зафат кој почна да се реализира во декември минатата година, ќе се решат проблемите во патната инфраструктура, водоснабдувањето и штетите на околните куќи, а кои беа предизвикани од честите дефекти кои што се случуваа во текот на минатата година.

12471911_920699174650180_8269893436926776066_o

12493842_920699231316841_6571253818360390592_o

маркетинг


Select
Ознаки: , ,