Планинарите на ПАОК Ентузијаст со експедиција на планината Славјанка во Бугарија

Во многу тешки услови со густа магла и силен ветар планинарите на планинарско алпинистичкиот ориентационен клуб Ентузијаст го искачија највисокиот врв на планината Славјанка во Бугарија. Името на врвот е по македонскиот револуционер Гоце Делчев. Гоцев врв се наоѓа на 2212 метри надморска височина на границата помеѓу Бугарија и Грција
Експедицијата од 6 планинари од Струмица маршутата долга 18 километри ја помина за 9 часа. 
967798_10204753296653268_1371189979_n
  10714658_10204753296973276_329104869_n
10717853_10204753296733270_665102825_n
 10877898_10205806362339252_1736363032_n 10899661_10205806362179248_781283971_n (1)
10962054_10205806362699261_149931721_n
 10967014_10205806362379253_103093582_n

маркетинг


Select
Ознаки: , ,