Планинари од Струмица на традиционален есенски марш до Разловци

Во организација на Општина Делчево и Спортско-рекреативниот клуб „ПОП“ стотина планинари од Делчево, Пехчево,  Пробиштип, Прилеп, Неготино и Струмица успешно го реализираа осмото оздание од традиционалниот есенски марш до востаничкото село Разловци.
298373_10150341799026445_425489815_n

Стартната точка на  маршот беше од селото Нов Истевник,  кое при повлекувањето на фашистичките војски при крајот на НОБ било запалено.

Планинарите ја посетија природната реткост „Кукулје“ каде поради невнимание на еден  член од Планинарското друштво „Серта“ од Неготино му испаднал мобилниот телефон. Во обидот да го пронајде тој почувствувал здравствени тегоби, поради што интервенирала Брзата помош при Здравствениот дом од Делчево. По укажаната помош планинарот е префрлен на  лекување во Болницата во Штип и е надвор од животна опасност.

Патеката долга 14 километри сите други планинари успешно ја поминаа и стигнаа на целта  во дворот на црквата „Цар Костадин и царица Елена„.во село Разловци.

За учесниците во маршот беше организиран заеднички ручек при што им на претставниците на планинарските друштва организаторот им додели признанија.

маркетинг


Select
Ознаки: , , , ,