People of Strumica – Ристо Вртев

Ристо Вртев е еден од најзначајните македонски музичари во 80-те и 90-те години на 20 век. Бил член на Мизар (прво откровение), Инола X и Архaнгел. Како гостин се појавува на албуми на Вања Лазарова и Кисмет, како и на компилацијата посветена на Мизар. Еден од главните личности во уметничкото движење Македонска Стрељба. 

vrtev

Не им проштевај, Господи, оти тие знаат што прават!

Животот е куклен театар. Сите висиме на конец.

Во циркусот и кловнот е ѕвезда.

– Ристо Вртев 

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,