,,Остров” – филм за православието и верата во Исус Христос

kinopoisk.ru
Деновиве  нашите читатели ќе имат можност да ги видат големите или помали филмски остварувања со тема од Библијата. Но ретко кој не останал воодушевен од филмот „Остров“, на рускиот режисер Павел Лунгин.  Иако тешко се наоѓа превод Струмица денес Ви го препорачува ова грандиозно филмско дело.
films-ostrov
Кратка содржина: На еден остров, во северна Русија, во православен манастир, живее монах, кој со своите сваќања ги збунува неговите колеги монаси. Љуѓето кој го посетуваат манастират, монахот им помага да на најдат својот животен пат, кој за гледиштата на љуѓето е малко необичен.
Филмот во целост е прикачен на youtube:

маркетинг


Select
Ознаки: , , , ,